Tre personer åtalas vid Södertälje tingsrätt efter att enorma mängder sprit, cigaretter och kontanter upptäcktes till följd av en arbetsmiljökontroll. Arkivbild.
Tre personer åtalas vid Södertälje tingsrätt efter att enorma mängder sprit, cigaretter och kontanter upptäcktes till följd av en arbetsmiljökontroll. Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson/TT

Spritsmuggling avslöjad i arbetskontroll

ANNONS

Vid en arbetsmiljökontroll på ett företag i Nykvarn upptäcktes 30 pallar alkohol samt cigaretter. Vid en uppföljande husrannsakan hittades en miljon kronor i en ryggsäck. Tre personer åtalas för att ha bedrivit en stor smugglingsverksamhet, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Arbetsmiljöverket genomförde kontrollen i februari i samarbete med polisen. Alkoholen och cigaretterna fann de i ett låst förråd och i en bil som var där fann de mer av dessa varor. Husrannsakan gjordes hemma hos bilens ägare och utöver ryggsäcken med kontanter fanns där ytterligare smuggelvaror.

Där och då greps tio personer. Tre av dem – två män och en kvinna – åtalas nu för i första hand grov olovlig befattning med smuggelgods. En av männen är han som hade ryggsäcken hemma och han åtalas också för grov penningtvätt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS