Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre personer åtalas vid Södertälje tingsrätt efter att enorma mängder sprit, cigaretter och kontanter upptäcktes till följd av en arbetsmiljökontroll. Arkivbild.
Tre personer åtalas vid Södertälje tingsrätt efter att enorma mängder sprit, cigaretter och kontanter upptäcktes till följd av en arbetsmiljökontroll. Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson/TT

Spritsmuggling avslöjad i arbetskontroll

Vid en arbetsmiljökontroll på ett företag i Nykvarn upptäcktes 30 pallar alkohol samt cigaretter. Vid en uppföljande husrannsakan hittades en miljon kronor i en ryggsäck. Tre personer åtalas för att ha bedrivit en stor smugglingsverksamhet, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Arbetsmiljöverket genomförde kontrollen i februari i samarbete med polisen. Alkoholen och cigaretterna fann de i ett låst förråd och i en bil som var där fann de mer av dessa varor. Husrannsakan gjordes hemma hos bilens ägare och utöver ryggsäcken med kontanter fanns där ytterligare smuggelvaror.

Där och då greps tio personer. Tre av dem – två män och en kvinna – åtalas nu för i första hand grov olovlig befattning med smuggelgods. En av männen är han som hade ryggsäcken hemma och han åtalas också för grov penningtvätt.