Stöldliga häktad i Stockholm

ANNONS
|

En stöldliga på fyra personer som greps i södra Stockholm i maj har nu häktats, misstänkta för grovt häleri, enligt polis. De häktade, som misstänks ingå i ett georgiskt nätverk, tros ha ägnat sig åt organiserade stölder i omfattande skala.

Det var efter flera iakttagelser som gränspolisen slog till mot en butik i Rågsved i södra Stockholm. Fyra personer greps på plats, en av dem ansvarig för butiken, och övriga tre i färd med att leverera stöldgods. Polisen kan inte utesluta fler gripanden.

Ligans tillvägagångssätt följer en trend som synts på flera håll i landet under senare år. Stora mängder varor stjäls för att säljas vidare på en parallell svart marknad.

ANNONS

"Tidigare var tillvägagångssättet mer att stöldgodset skickades hem till Georgien i paket. Nu på senare år säljs varorna här och pengarna skickas hem i stället", skriver Bo Löf vid polisens nationella operativa avdelning (Noa) i ett pressutskick.

En nationell polisiär insats pågår just nu mot internationella, organiserade stöldligor, som ligger bakom majoriteten av bostadsinbrott och butiksstölder i Sverige.

Kosmetika, hygienartiklar, mobiltelefoner, datorer och chokladkakor är bland det vanligaste stöldgodset.

TT
ANNONS