'Vi måste få stopp på smittspridningen på våra arbetsplatser. Arbeta hemma när vi kan. Sedan är också arbetsgivare skyldiga att förebygga smittspridning och vidta åtgärder när det upptäcks covid-19 på arbetsplatsen', säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i Västra Götalandsregionen. Arkivbild.
"Vi måste få stopp på smittspridningen på våra arbetsplatser. Arbeta hemma när vi kan. Sedan är också arbetsgivare skyldiga att förebygga smittspridning och vidta åtgärder när det upptäcks covid-19 på arbetsplatsen", säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i Västra Götalandsregionen. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

"Stopp på smittspridningen på arbetsplatsen"

Smittspridningen är fortsatt stor i Västra Götaland.

ANNONS

Under förra veckan konstaterades 6 379 nya fall av covid-19. Det är färre än veckan innan, men antalet kan ha påverkats av en minskad provtagning under påsklovet. Samtidigt är det allt fler personer som behöver sjukhusvård, vilket riskerar att annan vård skjuts upp.

Då smittan sprids i alla åldersgrupper vädjar nu smittskyddet om insatser på alla arbetsplatser runt om i regionen.

"Vi måste få stopp på smittspridningen på våra arbetsplatser. Arbeta hemma när vi kan. Sedan är också arbetsgivare skyldiga att förebygga smittspridning och vidta åtgärder när det upptäcks covid-19 på arbetsplatsen", säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Han pekar också på att risken är stor för smittspridning vid kommande högtider. Smittskydd Västra Götaland avråder därför kraftigt från att arrangera eller besöka fester och andra sammankomster i samband med ramadan, valborg, och studenten.

ANNONS

Den senaste veckan har trycket på sjukvården ökat. På tisdagen vårdades 391 patienter, varav 61 i intensivvården, för covid-19 på regionens sjukhus.

"Vi har en god beredskap att ta hand om alla som blir akut och allvarligt sjuka. Men det handlar om så pass många patienter att det påverkar annan vård, till exempel genom uppskjutna operationer", säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Jonas Dagson/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS