Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Brand i ett flerfamiljshus i centrala Varberg.

Storbrand i Varberg under kontroll

Den kraftiga branden i ett flerfamiljshus i centrala Varberg är nu under kontroll. Branden som upptäcktes på lördagsmorgonen ledde till att boende fick evakueras. Släckningsarbetet fortsätter hela natten, men elden sprider sig inte längre.

- Branden är under kontroll. I eftermiddags fick vi hit en kranbil som har lyft taket på fastigheten, och nu kommer vi åt glödbränder som vi annars inte kunnat nå, säger Åsa Eriksson, kommunikatör vid räddningstjänsten, till TT.

De som bor i närheten har via ett så kallat VMA uppmanats att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

- Till följd av branden är det kraftig rökutveckling. Det ligger relativt centralt och det finns många lägenhetshus i området, säger Åsa Eriksson.

Branden började i en lägenhet på tredje våningen i bostadshuset i området Brunnsberg. Ett 20-tal lägenheter är förstörda, antingen brand- eller vattenskadade, enligt räddningstjänsten. Lika många lägenheter hotas av branden.

Sex personer fördes till sjukhus med lindriga rökskador, uppger polisen.

- Räddningstjänsten säger att det kommer att bli en långvarig historia. Vi undersöker möjligheten att ta dit extern bevakningspersonal eftersom vi inte har resurser att vara där, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

En förundersökning har inletts om allmänfarlig vårdslöshet.