Ett godståg har kolliderat med en personbil strax norr om Arbrå. Arkivbild.
Ett godståg har kolliderat med en personbil strax norr om Arbrå. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tåg i krock med personbil – kvinna död

Ett godståg kolliderade på tisdagskvällen med en personbil strax norr om Arbrå i Bollnäs kommun. Den kvinna som körde bilen har avlidit till följd av sina skador.

ANNONS

Olyckan inträffade vid 22-tiden vid en bevakad plankorsning med bommar.

Föraren i personbilen, en kvinna i 40-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Polisen meddelade under natten mot onsdagen att hennes liv inte gick att rädda.

Händelsen utreds av polisen och bilen har tagits i beslag. Vad som orsakat olyckan är okänd.

– Det är för tidigt att säga. Man ska höra lokföraren också och se vad som framkommer där, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Räddningstjänsten kunde efter att ha kommit fram till olycksplatsen först inte närma sig den kraftigt demolerade bilen. Detta på grund av att en kontaktledning rivits ned vid krocken.

ANNONS

– När en ledning rivs ned bryts strömmen initialt men den försöker starta om sig några gånger. Så under tiden man inte vet om den är strömförande eller inte går det inte gå fram, säger Magnus Jansson Klarin.

All tågtrafik på sträckan stoppades under räddnings- och bärgningsarbetet. Stoppet är hävt men med tanke på den nedrivna kontaktledningen är det oklart när tåg kan passera.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS