En läkare som var påverkad av narkotikaklassade tabletter krockade när han körde i kapp med en annan bilist i Malmö. Nu åtalas mannen. Arkivbild.
En läkare som var påverkad av narkotikaklassade tabletter krockade när han körde i kapp med en annan bilist i Malmö. Nu åtalas mannen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tablettpåverkad läkare åtalas

ANNONS

En läkare som var påverkad av narkotikaklassade tabletter krockade när han körde i kapp med en annan bilist i Malmö. Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik, skriver Expressen.

– En läkare ska veta när en dos är för hög, säger åklagaren Martin Drugge till tidningen.

Dramat inträffade i mars i fjol. Vittnen har berättat att läkaren körde i kapp med en annan bilist när han tappade kontrollen och krockade med ett räcke.

Det visade sig att läkaren var påverkad av flera läkemedel, bland annat tramadol.

Läkaren själv säger att han tar läkemedlen på grund av ryggbesvär.

ANNONS

Mannen, som fortfarande är i tjänst, nekar till anklagelserna och säger att han inte minns något från olyckan. Enligt honom själv måste ha ha fått någon form av blackout.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS