Tele 2: Problemet löst efter över ett dygn

Mobiloperatörerna Tele 2 och Comviq har sedan i fredags förmiddag haft stora problem med sina tjänster utomlands. Under lördagskvällen meddelar de att samtliga tjänster fungerar igen.

ANNONS
|

Vid 20.30 uppger Tele2:s presstalesperson Johan von Heijne för TT att problemet är löst, och att alla tjänster återigen fungerar för kunder i utlandet.

- Nu återstår att utvärdera vad som gått fel, och se vilka åtgärder vi kan vidta för att undvika att det händer igen, säger von Heijne.

Tele2 skrev tidigare i ett pressmeddelande att störningen uppstod när en underleverantör genomförde en teknisk uppdatering som påverkade både Tele2 och andra operatörer negativt.

ANNONS

"Vi lider dessvärre fortsatt av komplikationer som följd av detta och vi jobbar intensivt tillsammans med underleverantören för att se till så att alla kunder ska återfå full funktionalitet", skrev företaget.

Tele2:s hemsida låg också nere under flera timmar, men kom igång igen vid 11.30-tiden på lördagen. Hur många kunder som sammanlagt varit drabbade av problemen är oklart.

TT
ANNONS