Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mannen är häktad misstänkta för grova sexbrott. Arkivbild.

Tidigare toppchef häktad för grovt koppleri

En man i 50-årsåldern, tidigare hög chef för polisverksamhet, har häktats misstänkt för våldtäkt och grovt koppleri. Mannen är anställd inom Försvarsmakten.

- Vi kan konstatera att vi har en medarbetare som har häktats misstänkt för brott. Det här brottet är inte relaterat till medarbetarens arbete eller Försvarsmakten, säger Jesper Tengroth, försvarets pressekreterare.

Mannen har tidigare varit en mycket högt uppsatt chef inom nationell polisverksamhet, och under den perioden ska också det misstänkta koppleriet ha skett. Enligt tingsrätten skedde det i Stockholmsområdet 2013–2018.

Våldtäkten misstänks ha skett 2012.

- Vi har inga andra kommentarer än att han nekar till samtliga brottsmisstankar, säger mannens advokat Rebecka Abeditary till TT.

Mannen anhölls i måndags, och häktades under torsdagsförmiddagen på sannolika skäl.

"Koppleriet består i att mannen har främjat och understött en verksamhet som har gått ut på att sälja sexuella tjänster", säger åklagaren Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

Enligt åklagaren är det målsägandens anmälan som lett fram till gripandet.

"Det är samma målsägande i alla fall men jag vill inte gå in på relation till målsäganden. Vi har utrett ärendet under några månader. Mannen greps i måndags morse i sitt hem", säger han.

Säkerhetspolisen känner till utredningen.

- Jag känner till ärendet, men har inga kommentarer, säger Säpochefen Klas Friberg på en fråga vid en pressträff om myndighetens årsrapport.

Rättad: I en tidigare version av artikeln angavs fel arbetsplats.