I söder kan temperaturerna nå 25 grader. Arkivbild.
I söder kan temperaturerna nå 25 grader. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tillfällig sommarvärme kommer till veckan

ANNONS

Kyla och nederbörd i fjällen och torr värme i söder väntar i veckan som kommer. Men de höga temperaturerna är bara på tillfälligt besök.

Norra delarna av landet väntas få en sval vecka, på måndagen kan temperaturen ligga på några få plusgrader.

– Det blir mest uppehåll i södra Sverige med temperaturer mellan 15 och 20 grader. Men tittar man upp över Norrland ligger det någonstans kring 10 grader och i fjällen ännu lägre. Där kommer nederbörden både som regn och blötsnö, säger Anna Belking, jourhavande meteorolog på SMHI.

Tisdagen och onsdagen bjuder på sommarvärme i stora delar av landet. Längst i söder kan temperaturen leta sig upp mot 25 grader. Fullt så varmt blir det inte för alla, men solen väntas visa sig för de flesta, med undantag för dem som bor fjällen.

ANNONS

Någon ihållande värme blir det dock inte. Den kyligare luften letar sig söderut under torsdagen och fredagen. Enligt Anna Belking kommer de låga temperaturerna åter för att stanna.

– Jag skulle säga att det är värmen som är på tillfälligt besök, säger hon.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS