Tio män misstänks för en gruppvåldtäkt för drygt ett år sedan. Arkivbild.
Tio män misstänks för en gruppvåldtäkt för drygt ett år sedan. Arkivbild.

Tio misstänks för gruppvåldtäkt

Tio män misstänks för en gruppvåldtäkt i Botkyrka söder om Stockholm en kväll i augusti förra året. Inte förrän i sommar har de delgivits misstanke om brott, på grund av resursbrist hos polisen.

ANNONS
|

Fyra av männen greps i mitten av juni i år, trots att flera varit identifierade sedan långt tidigare, skriver Metro. De misstänks för grov våldtäkt. Under sommaren delgavs sedan ytterligare fem män misstanke om brott och förra veckan delgavs en tionde misstanke om inblandning.

- Dessvärre har man från polisens sida haft mycket annat att göra och har inte haft resurserna att arbeta med ärendet, säger åklagare Markus Hankkio, till tidningen.

ANNONS

En anledning ska vara långa handläggningstider hos Nationellt forensiskt centrum, NFC, enligt åklagaren.

Kvinnan som våldtogs är i 30-årsåldern. Hon har uppgivit att våldtäkten pågick i flera timmar.

Hennes målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz skriver i ett mejl till Metro: ”Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år”.

En del av de misstänkta har uppgett att de känner varandra, men ingen av dem ser ut att ha haft någon koppling till offret.

Alla tio förnekar brott. Åtal väntas komma i oktober.

TT
ANNONS