Tio personer skadades i olyckan.
Tio personer skadades i olyckan. Bild: Adam Ihse/TT

Tio skadade i spårvagnskrock i Göteborg

Tio personer skadades i en spårvagnsolycka i Göteborg på måndagskvällen. Minst fem av dem fick uppsöka sjukhus, rapporterar Göteborgs-Posten. Spårvagnstrafiken kommer vara påverkad fram till tisdagsmorgonen.

ANNONS

Polisen larmades strax före klockan 19 på måndagen och händelsen utreds som vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Sahlgrenska sjukhusets pressjour bekräftar för GP att tio personer omhändertagits av ambulanspersonal på plats och att minst fem av dem också förts till sjukhus.

Det är oklart exakt hur olyckan gick till, men enligt uppgifter till Västtrafik ska en av spårvagnarna ha stått stilla när den blev påkörd av en annan spårvagn bakifrån.

– I samband med det ska en av vagnarna ha spårat ur, säger Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik, till GP.

Flera spårvagnslinjer fick ställas in under kvällen och det finns i nuläget ingen klar prognos för när trafiken kommer att rulla som vanligt igen.

ANNONS

– Det kommer åtminstone vara avstängt en bit in på tisdagsmorgonen, säger Christian Blomquist.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS