Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Enligt uppgifter har flera av de skadade kopplingar till Hells Angels.

Tolv anhållna efter skotten i Mölnlycke

Tolv personer har anhållits efter skottlossningen i Mölnlycke, där sju personer skadades och nu vårdas på sjukhus. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten finns det personer med koppling till Hells Angels bland de skadade.

De tolv anhållna är misstänkta för olika brott i samband med skottlossningen på lördagskvällen. Åklagare har inlett förundersökning gällande försök till mord.

Skottlossningen skedde utanför en festlokal i Mölnlycke, utanför Göteborg. Upprinnelsen och händelseförloppet är okänt, då polisen varit tystlåten om detaljer.

HA-lokaler

Enligt GP har det kriminella MC-gänget Hells Angels lokaler i det industriområde där lokalen ligger. På frågan om personer med koppling till Hells Angels blivit skadade svarar kriminalkommissarie Sven Lindgren, expert på kriminella MC-gäng i region Väst:

- Svar ja, bland de skadade finns det personer som tillhör Hells Angels.

Lindgren vill inte gå in på hur många av de skadade som hör till Hells Angelskretsen eller om han har någon information om vad som låg bakom skottlossningen.

- Vi får vänta och se lite tills bilden har klarnat mer, säger han till GP.

Avspärrat

På söndagsmorgonen var det lugnt i industriområdet, där en stor del spärrats av. Tekniker ska undersöka området under söndagen och poliser på plats hindrar de få bilister och fotgängare som tänkt passera. Området hyser en rad olika småföretag och ligger ganska centralt, cirka 500 meter från buss- och järnvägsstationen i Mölnlycke.

Skadeläget för de sju brottsoffren är fortfarande okänt.

- Det är inte alla som har skottskador, det rör sig om lite olika skador, sade polisens presstalesperson Tomma Nyman tidigare.

Larmet om skottlossning kom in 21.20 på lördagskvällen och flera patruller skickades dit. Polisen skriver på sin sajt att den inte kommer att lämna ytterligare uppgifter.