Polisen spärrade av ett område sedan de hittat ett farligt föremål i en väska i Uppsalaområdet. Arkivbild.
Polisen spärrade av ett område sedan de hittat ett farligt föremål i en väska i Uppsalaområdet. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tonåring stoppad – hade sprängladdning i väska

ANNONS

En tonårspojke har gripits i Uppsalaområdet med ett explosivt föremål i väskan. Han har anhållits, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen ville kontrollerade pojken, som färdades på elsparkcykel, strax före midnatt i Jälla, i närheten av Gränby, strax nordost om Uppsala. Han vägrade stanna, men greps kort därpå.

– Han ville inte bli kontrollerad och slängde sin väska. Men på kort tid hittade vi pojken, fordonet och väskan, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Pojken hade ett misstänkt farligt föremål väskan. Nationella bombskyddet kallades in och bedömde att föremålet var skarpt.

– Det var ett explosivt föremål, någon form av sprängladdning, säger Jansson Klarin.

ANNONS

Polisen utreder huruvida pojken, som är under 18 år, kan kopplas till våldsvågen.

– Vi tittar givetvis på det, men det är lite tidigt än.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS