Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Toppnotering gällande samtal för SOS Alarm

Det osedvanligt varma vädret har lett fler samtal än vanligt hos SOS Alarm. Den stora mängden samtal till 112 och de förlängda svarstiderna är i nivå med de siffror som nyårsnatten genererar, vilket är den mest hektiska dagen för en SOS-operatör.

Under lördagen den 14 juli nåddes årets toppnotering för antalet mottagna samtal av SOS Alarm med drygt 13 000 inkomna samtal. En genomsnittlig helg inkommer 9 000 samtal per dygn.

– Torkan har lett till en enorm mängd samtal i bränder i skog och mark. Det är fler människor som badar, åker båt, är ute på vägarna men också flera som roar sig om kvällarna och dricker lite för mycket har gett upphov till många fler samtal än vanligt, säger Björn Skoglund, tjänsteägare för 112 och krisberedskap vid SOS Alarm.

Vädjar till allmänheten

SOS Alarm vädjar nu till allmänheten som inte är i akut behov eller hjälp att använda sig av numret 113 13 istället för att ringa nödnumret 112. Men om man är osäker på om det är akut eller inte ska man förstås alltid ring 112.

– Skulle du råka på någon i nöd, larma SOS Alarm på nödnumret 112 och hjälp till så mycket du kan utan att försätta dig själv i fara, så ser vi till att fler får en trygg och glad och sommar, säger Björn Skoglund.