Tre män åtalas misstänkta för bland annat människorov i Jönköping tidigare i år. Arkivbild.
Tre män åtalas misstänkta för bland annat människorov i Jönköping tidigare i år. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Tre åtalas efter kidnappning och pistolhot

ANNONS

Tre män i 20-årsåldern åtalas efter att de knivskurit en man i benet för att sedan, under pistolhot, tvingat med honom i en bil, rapporterar SVT Nyheter Jönköping. Händelsen inträffade i Jönköping i mars i år och männen åtalas bland annat för människorov och grovt vapenbrott. Enligt åtalet ville de tre männen kräva tillbaka en påhittad skuld på 200 000 kronor från den drabbade mannen.

Under pistolhot tvingades mannen in i en bil, i samband med detta hotades även en annan man med pistol och skott ska ha avlossats.

Under färden i bilen ska en skarpladdad pistol ha tryckts in i mannens mun samtidigt som han tvingades säga förnedrande saker medan de misstänkta gärningsmännen filmade honom. Efter 20 minuter släpptes mannen av vid en vägkant där han hittades av polisen.

ANNONS

De tre misstänkta männen åtalas även för grovt olaga hot, grovt olaga tvång och övergrep i rättssak.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS