Tre personer har anhållits för allvarliga brott efter en serie händelser i centrala Östersund under onsdagskvällen. Arkivbild.
Tre personer har anhållits för allvarliga brott efter en serie händelser i centrala Östersund under onsdagskvällen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tre anhållna efter mordförsök i Östersund

Tre personer har gripits för en rad olika brott i Östersund under onsdagskvällen. En man har anhållits för mordförsök, och misstänks dessutom tillsammans med två kvinnor för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS

Polisen kallades vid 18-tiden på onsdagskvällen till en plats i centrala Östersund där en man blivit så allvarligt misshandlad att brottet rubriceras som försök till mord. Mannen, som är i 30-årsåldern fördes till sjukhus med sina skador, men hans tillstånd är inte närmare känt av polis eller åklagare.

Explosivt föremål

När polisen under kvällen sökte en man i samma ålder som misstänktes för brottet, påträffades ett misstänkt explosivt föremål. Först påbörjades en utrymning av fastigheten, men efter att ha konsulterat Nationella bombskyddet gjordes bedömningen att föremålet var säkert att hantera, och då avbröts utrymningen.

I samband med händelsen greps inte bara den man som misstänktes för mordförsöket, utan också två kvinnor i 20- respektive 40-årsåldern. Alla tre misstänks på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott, och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen i 30-årsåldern är skäligen misstänkt för mordförsök, den lägre misstankegraden.

ANNONS

Många poliser arbetar

Vad gäller mordförsöket pågår ett intensivt utredningsarbete, med vittnesförhör och husrannsakan.

– Det är många poliser som arbetar med det, och det har hållits ganska många förhör under dagen. Vi har haft kontinuerliga möten jag och polisen med anledning av det här. Jag har gett direktiv om inledande utredningsåtgärder som polisen jobbar med, säger kammaråklagare Tobias Kajbring.

Alla tre är anhållna och senast på söndag måste åklagaren lämna in häktningsframställan. Varken polis eller åklagare vill gå närmare in på omständigheterna kring brotten med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Lucas Brischetto/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS