Paret har anmält kliniken i Härnösand till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Paret har anmält kliniken i Härnösand till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild. Bild: Tore Meek/TT

Trodde fostret kremerats – slängdes som avfall

ANNONS

En kvinna i Härnösand fick reda på att fostret i magen hade en missbildning och genomgick en medicinsk abort för drygt ett år sedan. Efteråt fick kvinnan och hennes sambo höra att fostret skulle kremeras och begravas i en minneslund.

Nästan ett år senare chockades paret när de fick reda på att sjukhuset gett fel information om kremeringen, rapporterar Allehanda. I stället hade fostret slängts som biologiskt avfall.

Enligt kvinnokliniken där kvinnan behandlades skiljde det bara en dag i kvinnans graviditet för att fostret skulle få kremeras, men personalen som gav informationen kom inte ihåg exakt var gränsen gick.

ANNONS

Paret har riktat kritik mot vården och har anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. Kliniken beklagar händelsen och har också gjort en egen avvikelserapport.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS