Olyckan inträffade söder om Hudiksvall.
Olyckan inträffade söder om Hudiksvall. Bild: Amanda Bodin/Hudiksvalls tidning/TT

Två kvinnor döda efter olyckan i Hudiksvall

Två kvinnor som var inblandade i olyckan i Hudiksvall på torsdagen har avlidit av sina skador, uppger polisen. Det rör sig om en kvinna i 30-årsåldern samt en kvinna i 20-årsåldern.

ANNONS

Den allvarliga trafikolyckan med flera svårt skadade inträffade söder om Hudiksvall på torsdagskvällen. En buss och en personbil frontalkrockade och totalt sju personer skadades i olyckan på väg 583 vid Enånger – fyra av dem i bilen, tre i bussen.

De två kvinnor som nu avlidit färdades i personbilen, och enligt Pelle Vamstad, presstalesperson på polisen, var det också personerna i bilen som fick de allvarligaste skadorna.

Enligt Hudiksvalls Tidning vårdas ytterligare två personer, en man och en kvinna, med livshotande skador. För de övriga ska skadeläget inte vara livshotande.

Polisen kan inte säga något mer om hur olyckan gick till.

ANNONS

– Inget i nuläget som vi kan kommunicera externt, det som skett nu är att båda fordonen är tagna i beslag för teknisk undersökning. Vi ska se om det fanns något mekaniskt fel på något av dem, säger Pelle Vamstad.

Polisen utreder händelsen som grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

ANNONS