En man åtalas efter en dödlig trafikolycka utanför Östhammar. Arkivbild.
En man åtalas efter en dödlig trafikolycka utanför Östhammar. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ung förare åtalas för dödsolycka på nyår

ANNONS

En person omkom när en bil med tre personer voltade på en väg utanför uppländska Östhammar under nyårsnatten. Föraren – en man i 20-årsåldern – ställs inför rätta, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Han hade mer än en promille alkohol i blodet och åtalas för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

– Min bild av händelsen är att det var en nyårsfest med ett antal personer där de här två killarna bestämde sig för att köra iväg från festen med bil, trots att föraren var kraftigt berusad, säger åklagaren Magnus Berggren till UNT.

ANNONS

Det var väldigt halt på vägen och bilen voltade flera gånger innan den landade på taket. Personen som omkom var en 18-årig man. Föraren och den tredje personen, en ung kvinna, skadades relativt lindrigt.

Den åtalade har erkänt rattfylleriet, men ännu inte tagit ställning till de andra anklagelserna.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS