Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stockholms universitet fortsätter att använda kurslitteratur av kritiserade psykologiprofessorn Sven Å Christianson (bilden), som beskriver Thomas Quick, numera Sture Bergwall, som seriemördare. Arkivbild.

Universitet använder ifrågasatt kursbok

Stockholms universitet har, efter en egen granskning, valt att behålla kurslitteratur där Thomas Quick, numera Sture Bergwall, beskrivs som seriemördare.

Boken är skriven av den kritiserade psykologiprofessorn Sven Å Christianson, och där beskriver han sina minnesåterskapande tekniker som användes i Quick-fallet, som framgångsrika. Det visar en granskning som Dagens Nyheter har gjort.

Sven Å Christianson, som både undervisar och är kursansvarig på Stockholms universitet, har använts som expert i flera uppmärksammade rättsfall och har de senaste åren kritiserats för sin medverkan både i utredningarna mot Sture Bergwall och i utredningen kring fyraårige Kevins död i Arvika 1998.

I samband med att domarna upphävdes mot Bergwall upphävdes, beslutade psykologiinstitutionen vid Stockholms universitet att sluta använda en annan av Sven Å Christiansons böcker, "I huvudet på en seriemördare", som kurslitteratur.