Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander. Arkivbild.
Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander. Arkivbild.

Uppgifter: Fyra vill bli Liberalernas nya ledare

Sammanlagt fyra personer kandiderar till partiledarposten för Liberalerna i och med att Jan Björklund avgår, uppger källor till Expressen. Partiets gruppledare Christer Nylander vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.

ANNONS
|

De två nya personer som ställer upp är Christer Nylander samt den ekonomiskpolitiske talespersonen Johan Pehrson, skriver tidningen.

Nylander vill inte svara före EU-valet på söndag på frågan om han kandiderar.

"Jag har fullt fokus på att kampanja denna vecka för att Liberalerna ska nå framgång i söndagens val. Frågor om vem ska leda partiet tycker jag får vänta till efter EP-valet", skriver han i ett sms till TT.

Det är redan känt att den tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni ställer upp i valet till partiledare. Det har även förekommit uppgifter i medierna om att Erik Ullenhag, som också varit integrationsminister och i dag är ambassadör i Jordanien, kandiderar. Men Ullenhag vill varken bekräfta eller dementera uppgiften före EU-valet.

ANNONS

Den 28 maj kommer valberedningen att presentera vilka kandidater som ska få åka på en presentationsturné i landet i början av juni. Liberalernas nya ledare utses sedan vid ett extra landsmöte i Stockholm den 28 juni.

TT

ANNONS