Avspärrningar vid huset i Åkersberga norr om Stockholm där en man i 60-årsåldern hittades skottskadad på tisdagskvällen.
Avspärrningar vid huset i Åkersberga norr om Stockholm där en man i 60-årsåldern hittades skottskadad på tisdagskvällen. Bild: Jessica Gow/TT

Uppgifter: Skjutne mannen inte måltavla

Den man som sköts i Åkersberga norr om Stockholm tros inte ha varit det egentliga målet.
Mannen är allvarligt skadad, men tillståndet bedöms inte vara livshotande.

ANNONS

Larmet om skottlossningen kom vid 22.30-tiden på tisdagen. En man i 60-årsåldern hittades skottskadad utanför en villa.

Enligt uppgifter till Aftonbladet och TV4 Nyheterna hade någon först tänt eld vid bostaden. När mannen sedan gick ut för att se vad som hänt blev han skjuten.

Händelsen kopplas till konflikten inom det kriminella nätverket Foxtrot. Men enligt flera medier var den skottskadade mannen inte det egentliga målet för skjutningen.

Polisens presstalesperson Per Fahlström sade till TT tidigare under onsdagen att polisen undersöker om det finns kopplingar till pågående konflikter och andra skjutningar.

Den skadade fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Han är allvarligt skadad, men skadorna bedöms enligt polisen inte vara livshotande.

ANNONS

Dyster statistik

Skottdådet är det senaste i raden av skjutningar och sprängningar på flera håll i landet den senaste veckan. Under onsdagen höll regeringen ett krismöte för att identifiera vilka åtgärder som snabbt och på lång sikt kan vidtas för att minska bombdåden.

– När man skjuter ihjäl barn, när mammor attackeras, när människor som, såvitt vi vet, är helt oskyldiga, blir nedskjutna i gängens ständigt pågående hämndaktioner – då tycker jag att nya gränser har passerats, sade statsminister Ulf Kristersson (M) till TT för två veckor sedan – och därefter har ytterligare minst sex kända skjutningar inträffat.

Stor polisinsats

En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott inleddes efter skjutningen i Åkersberga. En stor polisinsats sattes in och området vid villan spärrades av för teknisk undersökning.

Polisen knackade även dörr i området för att hitta eventuella vittnen som gjort iakttagelser som kunde vara relevanta för utredningen.

Ingen misstänkt har gripits.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS