Språkröret Märta Stenevi, (MP). Arkivbild.
Språkröret Märta Stenevi, (MP). Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Uppgifter: Stenevi vägrade pressträff med Helldén

Miljöpartiets valberedning vill föreslå Daniel Helldén som nytt manligt språkrör, uppger källor för SvD och Ekot. Men torsdagens pressträff ställdes in efter att språkröret Märta Stenevi vägrat medverka, enligt uppgifterna.

ANNONS
|

En ny pressträff för att presentera kandidater till nya språkrör är planerad till fredagsmorgonen, skriver partiet i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Valberedningens förslag innebär att riksdagsledamot Helldén ersätter Per Bolund som nytt språkrör, medan Stenevi får fortsatt förtroende som kvinnligt språkrör, enligt SvD och Ekot.

Torsdagens pressträff ställdes in med kort varsel. Anledningen var att Stenevi bland annat sagt att hon inte ville närvara tillsammans med Helldén och i stället rest till Skåne, enligt uppgifterna.

En källa säger också till Ekot att Stenevi har en annan språkrörskandidat.

Enligt uppgifterna har partistyrelsen ett möte under torsdagskvällen.

"Dumheter"

Märta Stenevi kallar uppgifterna för "dumheter" i ett inlägg på Facebook.

ANNONS

"Det stämmer att jag är i Malmö. Jag reste ner igår kväll pga att jag behövde hem till ett av mina barn. Och jag skulle göra det igen vilken dag som helst. Tycker någon i partiet att det är orimligt så föreslår jag att det lyfts med mig nästa gång, inte med media", skriver hon.

Stenevi skriver vidare att hon inte kommer att svara på fler frågor om detaljerna kring hennes så kallade "svepskäl".

"Ber man mig välja mellan mina barn och partiet så kommer jag välja mina barn. Utan tvekan", skriver hon.

Språkrör ska utses

Miljöpartiet håller kongress i november och det är då nya språkrör ska utses.

Flera män har anmält intresse. Utöver Daniel Helldén handlar det om bland andra EU-parlamentarikern Pär Holmgren, polisen Martin Marmgren och kommunalrådet Magnus P Wåhlin.

TT har sökt Märta Stenevi och Daniel Helldén.

Hösten är stormig för Miljöpartiet. Tidigare i oktober rapporterade DN om ett mejl som skickats från de två fackklubbarna på partiets kansli till valberedningen. I brevet beskrivs arbetsmiljön kring Stenevi som "ohållbar" och hur tjänstemän söker sig bort från arbetsplatsen.

Riksdagsledamoten Daniel Helldén (MP). Arkivbild.
Riksdagsledamoten Daniel Helldén (MP). Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS