Tre personer har greps vid ett skyddsobjekt. Skylten på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
Tre personer har greps vid ett skyddsobjekt. Skylten på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Utländska medborgare gripna vid skyddsobjekt

ANNONS

Tre utländska medborgare greps på torsdagen vid ett militärt skyddsobjekt i Strängnäs. Personerna – alla män – upptäcktes av Försvarsmaktens personal i samband med att de körde in en bil på området.

Senare under dagen anhölls två av männen, medan den tredje släpptes, skriver polisen på sin hemsida.

– Jag kan inte säga så mycket mer i nuläget än att det rör sig om utländska medborgare. Vi ska hålla formella förhör med dem för att reda ut deras uppsåt, sade Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen vid 15-tiden.

– Personerna misstänks för tillträde innanför skyddsobjekt. Det är skälet för gripandet.

ANNONS

Enligt polisen är skyddsobjektet Svältenlägret, som används av hemvärnet.

Larmet kom till polisen strax före klockan 13 på torsdagen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS