Våldsam krasch efter polisjakt i Stockholm

Föraren och en passagerare har förts till sjukhus efter en dramatisk krasch i centrala Stockholm. Mannen bakom ratten hade vägrat att stanna i en poliskontroll, och misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

ANNONS

Polisen tog upp jakten sedan bilen passerat kontrollen på E4 norr om Stockholm, men gav upp efter en stund. Snart efteråt visade sig bilen ha kraschat på Norra Stationsgatan inne i Stockholm.

Vittnesbilder från olycksplatsen tyder på stor dramatik, där bilen har krockat med ett annat fordon i trafiken och sedan studsat mot parkerade bilar innan den stannat.

- Jag bor här precis bredvid. Jag hörde en riktig supersmäll och sprang ut i fönstret direkt, säger ett vittne till Aftonbladet.

ANNONS

- Jag stod i duschen när det hände. Det var en så hög smäll så jag trodde att något stort hade kört in i huset och sprang ut med schampo i håret, säger en annan boende på gatan till Expressen.

- Föraren är gripen och patrullen har fört honom till sjukhus för att han ska få vård av sina skador, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Enligt Expressen hade den misstänkte en passagerare. "Två personer är förda till sjukhus med ambulans", skriver polismyndigheten på sin sajt.

Om någon annan än dessa två skadats är oklart.

TT
ANNONS