Två vårdcentraler, med omkring 9 000 personer listade hos sig, stängs med omedelbar verkan. Arkivbild.
Två vårdcentraler, med omkring 9 000 personer listade hos sig, stängs med omedelbar verkan. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vårdcentraler stängs – påverkar 9 000 personer

Två vårdcentraler i Göteborg stängs med omedelbar verkan, skriver lokala medier. Beslutet påverkar omkring 9 000 invånare.

ANNONS

Beslutet om att stänga vårdcentralerna, som ligger i stadsdelarna Kortedala och Gamlestaden, fattades av Västra Götalandsregionen på torsdagen.

Bakgrunden är att företaget som äger vårdcentralerna har skulder på flera miljoner kronor, och riskerar att försättas i konkurs. Ägaren till företaget åtalades dessutom i maj för bokföringsbrott i form av försenade årsredovisningar.

– Till syvende och sist är det en patientsäkerhetsfråga. Vi går nu in i semesterperiod och att ha en vårdcentral med konkurshot över sig i juli innebär en stor risk för att patienter hamnar i kläm, säger My Alnebratt (S), ordförande i regionens operativa hälso- och sjukvårdsnämnd, till Göteborgs-Posten.

ANNONS

Patienterna som drabbas kommer nu att omfördelas till andra vårdcentraler i närheten.

Ägaren till vårdcentralen uppger för GP att han kommer att bestrida beslutet.

– Samtliga inspektioner som VG-regionen gjort har visat att vi bedriver en säker vård. Det finns inte grund för att häva avtalet, anser jag, säger han till tidningen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS