Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Länsstyrelsen i Värmland varnar för falska djurskyddskontrollanter. Arkivbild.

Varnar för falska djurinspektörer

Länsstyrelsen i Värmland har gått ut med en varning för falska djurskyddskontrollanter som bedrivit "förkontroller" i länet, rapporterar ATL.

De senaste dagarna har länsstyrelsens djurskyddshandläggare fått samtal från flera upprörda djurägare som fått besök av personer som utgett sig för att göra "förkontroller" år länsstyrelsen. Personerna har krävt att få tillgång till djur och djurutrymmen, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

I samtliga fall som rapporterats har det handlat om sällskapsdjur.

- Lantbrukare ska inte behöva vara oroliga för sånt här. De besök som görs i lantbruket har vi annonserat i förväg, säger Anna Njord, djurskyddshandläggare på länsstyrelsen i Värmland, till ATL.

Hon tror inte att händelserna i Värmland har något samband med händelsen i Växjö, som flera medier rapporterat om, där två personer som sade sig vara från länsstyrelsen hotade med att omhänderta två hundar.

- Jag tror mer att det kan vara människor som är engagerade i djurskyddsfrågor som agerat och gör det av välvilja, säger Anna Njord till tidningen.

Länsstyrelsen uppmanar personer som får besök av djurskyddsinspektör att begära att få se tjänstelegitimation som ska vara utfärdad av länsstyrelsen. Om personen inte kan uppvisa legitimation uppmanar länsstyrelsen den drabbade att polisanmäla.