Birgitta Ohlsson och Jan Björklund. Till höger Allan Widman. Arkivbild.
Birgitta Ohlsson och Jan Björklund. Till höger Allan Widman. Arkivbild.

Västmanland svänger – nominerar Björklund

Liberalerna i Västmanlands län har vid ett extrainsatt förbundsmöte i Västerås beslutat att nominera Jan Björklund till partiordförande inför Landsmötet i november. Men länet är kluvet i frågan.

ANNONS
|

Tidigare var Västmanland ett av tre distrikt som förordat Birgitta Ohlsson som partiledare. Beslutet togs av partistyrelsen i Västmanland medan onsdagens beslut togs vid en omröstning bland kommunföreningarna.

- Det främsta motivet för nomineringen av Jan Björklund är att han är en tydlig politiker som kan hålla ihop vårt parti och som påbörjat ett stort utvecklingsarbete, kommenterar Roger Haddad, riksdagsman och ordförande för Liberalernas länsförbund i Västmanland, resultatet.

ANNONS

Stefan Sköld, som sitter i styrelsen för Liberalerna i Västerås, är kritisk mot beslutet. Eftersom han varit öppen med sitt stöd för Birgitta Ohlsson har många medlemmar hört av sig till honom.

- Röstsiffrorna var 31–11 för Jan Björklund, men många av dem som är högst upp stöder Björklund. Jag har fått uppfattning om att stödet är jämnare än vad siffrorna visar.

Han tycker att det dras för stora växlar på nomineringen.

- Framför allt tycker jag att det är synd att det här beslutet stressats fram. Man hade kunnat vänta in en medlemsomröstning för att få en tydligare bild av stödet i länet. Det här är ett försök att kväva allt i sin linda.

TT

ANNONS