Sprutorna fylls med vaccin på Nevs under torsdagen.
Sprutorna fylls med vaccin på Nevs under torsdagen. Bild: Stefan Bennhage

Beskedet: Nu kan 60-åringar vaccineras

Under fredagen tog personalen på Nevs drive through-vaccinering beslutet att stänga ner för dagen. Anledningen? För få hade bokat sig en tid.

ANNONS
|

– Vi förstår inte varför så få bokar, det har fungerat väldigt bra med drive through-vaccineringen och vi har näst intill bara mötts av positiv respons av de som varit här och på sociala medier, sade Ida Willner från Medpro Clinic Stavre, då.

Efter Nevs nedstängning har det dykt upp en del frågetecken. Ttela har varit i kontakt med Amira Donlagic, chef på Källstorps vårdcentral, för att få svar på några av dessa frågor. I TTELA:s direktsänding berättade hon att man nu öppnar för 60-åringar.

Vilka åldrar är det som gäller nu?

– Vi har öppnat upp bokning för patienter som är 60 år och äldre (född 1961 och tidigare) samt patienter med LSS-insatser.

ANNONS

Hur bokar man sin tid?

– Vi rekommenderar att man webbokar sig via länk på sin vårdcentrals hemsida, önskar man hjälp med bokning eller saknar bank-id kan man ringa vårdcentralen för hjälp med bokning.

Vilka vaccin vaccinerar ni med?

– Vi vaccinerar med Moderna, Pfizer-BioNTech Comirnaty och Astra Zeneca.

Som planen är nu öppnar Nevs upp för vaccinering igen på onsdag den 28:e april.

För den som vill boka in sig på en tid går det att göra HÄR.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS