Brand i lägenhet på Dannebacken

På onsdagskvällen började det brinna i en lägenhet på Dannebacken i Trollhättan. Räddningstjänsten åkte först ut till platsen och senare på natten fick polisen kännedom om branden och har nu inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

ANNONS
|

Det var vid klockan 23.37 på onsdagskvällen som larmet om en brand inkom till räddningstjänsten. Enligt Ulrik Olsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten, har det brunnit i en lägenhet.

– Det har brunnit runt en tvättmaskin inne i lägenheten, men branden är släckt och under kontroll, säger Olsson.

Branden orsakade en mindre rökspridning i lägenheten och räddningstjänsten var kvar på plats en stund för att vädra ut.

Senare på natten fick polisen kännedom om branden när de var utanför lägenheten i ett helt annat ärende.

– Det är inte mycket som har brunnit. Men vi förstår inte hur det har börjat brinna och därför har vi inlett en förundersökning om mordbrand, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

ANNONS

En person sitter frihetsberövad, men personen var vid 09.00 ännu inte hörd av polisen. Brottsrubriceringen är mordbrand.

En teknisk undersökning ska genomföras.

– Vi kommer att göra det under förmiddagen. Och en del av fastigheten är avspärrad, säger Carl-Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS