Under eftermiddagen började det brinna på Nya Skolan i centrala Trollhättan efter att en person tänt eld i ett skåp. Skåpen i kollaget är från annan skola.
Under eftermiddagen började det brinna på Nya Skolan i centrala Trollhättan efter att en person tänt eld i ett skåp. Skåpen i kollaget är från annan skola.

Brand i publik byggnad

Under eftermiddagen började det brinna på Nya Skolan i centrala Trollhättan. En person ska ha tänt eld i ett skåp.

ANNONS
|

Räddningstjänsten åkte ut till platsen där personal på skolan fått släckt elden med en pulversläckare.

– Det var väldigt bra gjort, säger inre befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänstens jobb blev att ventilera ut byggnaden då rök spritt sig i en korridor. Personal på skolan tog beslut om att utrymma våningen där brandhändelsen uppstod.

Troligtvis har någon tänt eld på något i ett av elevskåpen på skolan, uppger räddningstjänsten.

– Skåp börjar inte brinna av sig själva om jag säger så, säger inre befäl på räddningstjänsten.

Rubriceras som skadegörelse

Polisen har efter samtal med räddningstjänst och inblandade kommit fram till att det troligen rör sig om skadegörelse.

ANNONS

– Det som var inne i skåpet blev brännskadat. Men det ska inte ha funnits någon spridningsrisk så det är rubricerat som skadegörelse genom brand, säger Carl Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen berättar vidare att personal varit tvungna att klippa upp låset för att komma åt elden.

– Troligtvis har någon tänt eld på papper och lagt in. Lärare uppmärksammar det och klipper sönder låset och släcker, säger Lindblom.

TTELA har varit i kontakt med skolans rektor som inte vill kommentera händelsen i ett så pass tidigt skede, utan ber att få återkomma senare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS