En misstänks för våldsamt upplopp

Flera personer har hörts av polisen efter upploppen tidigare i veckan. Ett par av dem är väldigt unga och socialen är inkopplad. Nu misstänks en person i 20-årsåldern för våldsamt upplopp.

ANNONS
|

Det var i början på veckan som flera bilar sattes i brand på Kronogården. Polisen har under veckan sett över materialet av filmer och vittnesuppgifter från upploppet på Kronogården tidigare i veckan.

LÄS MER:"Det brann på alla möjliga ställen"

Flera ungdomar har hämtats in och förhörts men på grund av deras låga ålder har de förts tillbaka hem till sina föräldrar.

Nu säger polisen att en man i 20-årsåldern identifierats och misstänks för våldsamt upplopp.

– Genom vårt utredningsarbete har vi identifierat en person och han misstänks för delaktighet i upplopp, säger Fredrik Brax som leder förundersökningen.

Men mannen som ska bo i Trollhättan har enligt Brax inte gripits eller delgivits misstanken vid lunchtid på fredagen.

ANNONS

Finns det inte en risk att han lämnat stan?

– Det vill jag inte svara på.

Nu ska fallet lämnas över till en åklagare och polisen inväntar besked om vad nästa steg blir. Vad mannens delaktighet ska ha varit i upploppet vill Brax inte kommentera. Inte heller om han är känd av dem sedan tidigare.

– Vi vill plocka in honom för att höra vad han säger om misstanken, säger Fredrik Brax

Kan det bli tal om fler personer som kan tänkas gripas?

– Det kan jag inte svara på. Nu fortsätter utredningen och vi inväntar besked från åklagaren, säger Fredrik Brax på fredagen.

ANNONS