Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus

Polis och räddningstjänst larmades tidigt på tisdagsmorgonen till en brand i ett flerfamiljshus på Hjortmossegatan i Trollhättan.

ANNONS
|

Larmet om branden kom klockan 04.28.

– Det var en dam som larmade. Hon kände röklukt i trapphuset, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

När räddningstjänsten kom fram till flerfamiljshuset på Hjortmossegatan brann det på flera ställen i källaren.

– Polisen var före oss och de hade släckt en mindre brand när vi kom. Det var papper som brann. Vi vädrade ut röken och vi är inte kvar på platsen, säger Peter Gustafsson.

Enligt polisen var det fyra mindre brandhärdar. Branden misstänks därför vara anlagd och en anmälan om misstänkt mordbrand har upprättats.

Vid 9-tiden på tisdagsförmiddagen är polisen inte längre kvar på platsen och man har inga avspärrningar. Man har istället gått vidare med andra utredningsåtgärder.

ANNONS

– Vi har en pågående förundersökning och ska hålla förhör de närmaste dagarna om någon har gjort några iakttagelser, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare.

Misstanken om mordbrand kvarstår.

– Bränderna kan inte förklaras naturligt på något annat sätt än att de är anlagda, säger Tobias Land.

Man har i nuläget inga misstänkta gärningsmän.

Texten uppdateras...

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS