Polisen avslår Rasmus Paludans ansökan om tillstånd för allmän sammankomst i Trollhättan.
Polisen avslår Rasmus Paludans ansökan om tillstånd för allmän sammankomst i Trollhättan. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen avslår Rasmus Paludans ansökan

Polisen avslår Rasmus Paludans ansökan om att manifestera i Trollhättan på valborgsmässoafton.

ANNONS
|

Vid klockan 07 på onsdagsmorgonen ansökte den kontroversielle politikern Rasmus Paludan om att manifestera på Kronogården kommande lördag, på valborgsmässoafton. En manifestation där han enligt ansökan skulle ”berätta om sin politik och kritisera islam”.

Polisen meddelade, tre timmar senare, att man avslår ansökan då den kom in för sent. Man hänvisar även till de upplopp som bröt ut i flera svenska städer under påsken, i samband med Paludans sammankomster.

I ett pressmeddelande skriver polisen följande på sin hemsida:

”Rätten att uttrycka och manifestera sina åsikter har ett starkt skydd i grundlagen och att värna demokratin ingår i polisens uppdrag. Men enligt ordningslagen ska ansökan göras skriftligen i god tid. Om möjligt ska ansökan ha kommit in senast en vecka före sammankomsten. Polismyndigheten konstaterar att tiden är knapp för att genomföra den prövning av ordning och säkerhet som erfordras för ifrågavarande ärende.”

ANNONS

Paludan kommer överklaga beslutet till Förvaltningsrätten.

– Det här är ett sabotage mot Stram Kurs valrörelse. Det är olagligt, jag kommer såklart överklaga, säger Rasmus Paludan till TTELA.

LÄS MER:Rasmus Paludan ansöker om tillstånd för manifestation i Trollhättan

LÄS MER:Paludan efter avslaget: ”Kan komma till Trollhättan ändå”

LÄS MER:Yttrandefrihetsexperten: Därför bör Paludan få tillstånd

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS