Skola utrymdes vid källarbrand

Räddningstjänsten larmades till Nya Skolan i Trollhättan vid 12.30-tiden på måndagen. Enligt räddningstjänsten var det en mindre brand i källaren och vid klockan 13 fick barnen återvända till sina klassrum igen.

ANNONS
|

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm ska det röra sig om en brand i korridoren på källarplan i Nya Skolan i Trollhättan. Räddningstjänsten är på plats med två enheter och undersöker i skrivande stund läget.

– Det var någon liten brand i källaren, men den var släckt redan när vi kom fram, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

– Vi undersöker nu vad det är som brunnit.

"Läget är lugnt"

Skolan utrymdes, enligt uppgifter från både Karlsson och SOS Alarm.

Josefin Karlsson, rektor på Nya Skolan:

– Jag är inte på plats, men jag har pratat med personalen; det är utrymt och läget är lugnt.

ANNONS

Eleverna fick gå ut till sina återsamlingsplatser, men vid 13-tiden meddelade Närf att de lämnat platsen och att eleverna fått återvända till sina klassrum.

– Någon hade tänt på en rörelsevakt till ljuset i källaren. Det släcktes av personalen med en handbrandsläckare, säger Ulrik Olsson, inre befäl vid Närf.

Anmälan om skadegörelse genom brand

Enligt Olsson var det lite sotigt runt taket närmast branden och det var även en del rök.

– Det var lite rökigt, så vi öppnade lite fönster och vädrade ut.

Även polisen åkte till platsen och anlände skolan klockan 13.09. Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson:

– Räddningstjänsten hör av sig till oss och säger att branden är uppenbart anlagd och vill att vi ska komma dit.

Vid strax före klockan 14 meddelar polisen att en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

– Vi har också en misstänkt gärningsperson som är minderårig. I och med det har ärendet lämnats över till socialtjänsten, säger Rickard Leijon, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS