Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Ingenjörshusets 27 studentbostäder invigda

Nu är de nya studentlägenheter i Ingenjörshuset invigda. Urban Blom, Eidars vd höll ett högtidligt tal och studentkårens ordförande Daniel Johansson klippte bandet. Onsdagen 1 november flyttar studenterna in.

Vägg i vägg med Eidars andra studenthus i kvarteret Elefanten, med 245 lägenheter i flera hus, ligger Ingenjörshuset. Ett stenkast bort ligger Högskolan Väst.

I fredags förmiddag samlades representanter från kommunen, Högskolan Väst, NU-sjukvården, studentkåren vid Högskolan Väst, Eidar och Lindwalls bygg AB för att fira att de 27 studentlägenheterna i Ingenjörshuset på Tingvalla är inflyttningsklara.

Det hölls ett högtidligt tal, klipptes band och representanterna på plats fick också möjlighet att göra en rundvandring bland de nya studentlägenheterna.

Uthyrda direkt

Under invigningstalet berättade Urban Blom om Eidars och studentkårens samarbete som genom åren har utvecklats.

Han förklarade också hur glad han är över att samtliga 27 studentlägenheter redan är uthyrda.

– Vi fick överta kvarteret 2008 och första terminen 2009 hade vi 200 tomma lägenheter. Sedan dess har det hänt en hel del. Att alla 27 studentlägenheterna blev uthyrda direkt är glädjande. Om känslan då 2009 var så där, så är känslan i dag toppen, säger han.

700 studentboenden

Eidar har i dag drygt 400 studentlägenheter. Enligt Urban Blom finns det i dag totalt runt 700 studentboenden i Trollhättan, och då inkluderas enskilda och privata boende. På sikt kommer det att behövas ännu fler studentbostäder.

– Vi försöker att skapa fler projekt framöver och hoppas att det blir av inom kort, säger Urban Blom.

Just nu finns ingen kö till studentbostäder i Trollhättan. Men Daniel Johansson från studentkåren förklarar att situationen kan ändras snabbt.

– Alla som studerar just nu på Högskolan Väst har boende. Men det blir alltid ett riktigt hårt tryck vid varje terminsstart. Vi får se om det blir en boom vid starten i januari, säger han.

Bostäderna i Ingenjörshuset är en del av Eidars satsning Hem till framtiden, som innebär att de ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan fram till 2030.