Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anders Hansson och Mattias Hilmersson startade Slussvarvet 2013. Nu är det dags igen. På lördag klockan 11 går startskottet. ”Vi kommer inte springa själva, vi har fullt upp med arrangemanget”, säger Mattias Hilmersson.

Många deltar i Slussvarvet – för en god sak

På lördag är dags för Slussvarvet, loppet man springer för en god sak. Ju fler deltagare, desto mer pengar går till cancerfonden.

För femte året i rad arrangeras Slussvarvet. Ett lopp vars syfte är att samla in pengar till cancerfonden. För varje år som loppet har arrangerats har insamlingen växt. Första året, 2013, samlades 27 000 kronor in, i fjol 100 000 kronor.

– Vi har satt 100 000 kronor som mål i år. Nu, när det är över en vecka kvar, har 500 anmält sig till loppet, vilket är 70 fler än förra året, så vi lär nå vårt mål, säger Mattias Hilmersson som grundade Slussvarvet tillsammans med Anders Hansson.

Äldsta 75 år

Start, och mål, är vid Vasslidens parkering i Gamle dal. Loppet går längst kanalen in mot centrum för att sedan vända tillbaka vid Kärlekens stig till målet. Banan är sex kilometer, utan tidtagning. Precis som tidigare år får man springa i vilket tempo man vill.

– Vi har fått bra respons för detta, många tycker det är kul att det är så avslappnat. Man kan springa eller promenera, en del springer jättefort en del joggar. Alla kan vara med, i år är den yngsta deltagaren 6 år, och den äldsta 75. Man deltar för den goda saken skull, säger Mattias Hilmersson.

Tidigare år har Slussvarvet arrangerats samtidigt som Slussdagen. Så blir det inte den här gången.

– Slussdagen arrangerades i år den 18 augusti och vi kände att det var för tidigt för oss. Men vi ser inte det som något bekymmer, snarare tvärtom. Det blev lite bökigt med trafiken vid slussområdet, nu kan trafiksituationen bli lite lättare, säger Mattias Hilmersson.

Slussvarvet drar igång klockan 10.25 med information om insamling och loppet. Sedan är dags för uppvärmning med Curves. Klockan 10.45 går deltagarna mot starten, som går klockan 11.00.