Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Palettdamer ställer ut i Pumphuset

Inne i Pumphuset pryds väggarna just nu av målningar, alla skapade av kvinnorna i målargruppen Paletten . – Det är inte helt omöjligt att vi ställer ut i Pumphuset för tionde året i rad och firar 10-årsjubileum i år, säger en av Palettens medlemmar Norma Garcia.

Det räknas lite fram och tillbaka. Till slut kommer Norma Garcia och hennes "Palettsyster" Ing-Marie Röstberg fram till att de kanske ställer ut i det vackra, om än bedagade, gamla Pumphuset i Lunnen på Hjulkvarnelund i Trollhättan för tionde sommaren på raken.

– Men kanske är det ändå sjunde året vi ställer ut här. Paletten bildades för drygt tio år sedan och vi hade utställningar innan vi började vara i Pumphuset som vi får låna av Konsthallen, säger Ing-Marie Röstberg.

Städning

I lördags var det vernissage i solskenet, vilket ger ett alldeles särskilt fint ljus i lokalen med vita väggar, stora fönster och högt i tak. Och solen behövs eftersom byggnaden saknar elektricitet, och även vatten.

På fredagen innan vernissaget arbetade sju av gruppens elva medlemmar med att hänga tavlor och förbereda på andra vis. Som att till exempel städa efter föregående utställare.

– Ja, det är ju lite att göra innan vi är klara, säger Ulla Andersson och tar några svepande tag med sopborsten.

Sida vid sida

Kvinnorna har delat upp väggarna och Ulla Andersson hänger bredvid Barbro Ericson. Var och en hänger för sig, men de hjälper varandra med goda råd om hur och var tavlorna ska placeras.

Båda målar akvareller, men också i akryl.

– Vi gör ju det här för att det är så roligt att få respons av en publik. Att vi sedan är en grupp betyder mycket. Vi träffas en gång i månaden och målar, vi utbyter erfarenheter och har roligt, säger Ulla Andersson.

Palettens sommarutställning pågår fram till söndag kväll.