Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Rekord för Stefans insamling till barnavdelningen

Varje år har Stefan Sjöqvist en insamling där pengarna går till barnavdelningen 23 på Näl. Aldrig tidigare har han lyckas få ihop så mycket som i år. – 11 500 kronor, det är rekord. Jag känner mig stolt. Barnen är ju vår framtid, de behöver uppmuntran, säger han.

Stefan Sjöqvist har samlat in pengar till barnavdelningen på Näl under flera år. Hur många år vet han inte. Men det är många.

– Totalt tror jag att det blivit runt hundra tusen kronor genom åren. Bara på två år har jag fått ihop över tjugotusen, säger han.

Väldigt glada

På Barnavdelningen är man givetvis väldigt glada och tacksamma när Stefan Sjöqvist lämnade årets insamlade penger förra veckan.

– Oj, oj, vad fantastiskt! Tänk att det finns människor som tänker på våra sjuka barn. Pengarna sätter guldkant på tillvaron, trots att barnen är sjuka, säger Lillemor Forsberg, avdelningschef på barnavdelning 23.

Det kan han handla om en nalle, eller en pizza en fredagskväll. Ibland behöver hela familjen lite uppmuntran, som en slant till fredagsmys, när barnet ligger på sjukhus.

Stefan Sjöqvist håller i insamlingen varje år i samband med Kraftprovet på Fallens dagar. Utanför hans hus i Strömslund samlas hundratals åskådare som ska titta på löparna.

– Då passar jag på att under en halvtimma samla in pengar. Folk känner igen mig numera och många lägger en slant.

Stefans Sjöqvists insamlade pengar, ihop med andras skänkta slantar, har bidragit till två nya undersökningsrum på avdelningen.

– 300 000 totalt kostade rummen att göra om. De är målade i olika teman, havstema och ett i rymdtema. Strax innan sommaren blev de klara.

Läs också: