Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sonic Syndicate, det vill säga Robin Sjunnesson, Nathan J. Biggs och Michel Bärzén, kommer till Trollhättan och Backstage på lördag. Med sig på scen har de också trummisen Daniel Petri.

Sonic Syndicate på Backstage

Metalcorebandet Sonic Syndicate kommer till Backstage Rockbar på lördag. Det blir en intim spelning som bandet, och med all säkerhet många fans, har väntat på. – Äntligen, det är på tiden! Det blir som en fest som man själv blir inbjuden till, säger Robin Sjunnesson.

Sonic Syndicate släppte sitt första album 2005, slog igenom 2007 och var ute på turné under flera år med band som Nightwish, Hollywood Undead och In Flames. De har kammat hem priser som bland annat Bästa svenska liveakt, Bästa nykomling och spelat på stora festivaler som Wacken och Sweden Rock Festival. Albumet We Rule the Night som släpptes 2010 sålde guld och bandet hamnade på topplistor i hela Europa.

– I början var vi ett metalband, som kom i skuggan av Göteborgshårdrocken. Alla i bandet gillade olika musikstilar, allt från metal till pop. Och det blev först när vi skrev låtarna till We Rule the Night som vi äntligen hittat vårt sound, vi lät som oss själva. Det blev vårt stora genombrott kan man säga, berättar Robin Sjunnesson, som är den enda av originalmedlemmarna som är kvar.

Sonic Syndicate gav sig iväg på en tvåårs lång turné och efter den tog bandet en paus som varade några år. Samtidigt valde några av medlemmarna att hoppa av.

Nystart

Sommaren 2016 var Sonic Syndicate tillbaka i studion för att spela in Confessions, som beskrivs som bandets unika verk hittills. För nästan exakt ett år sedan släpptes albumet.

– Det är inte mycket metal, men samma melodiösa musik som på We Rule the Night-plattan.

Bandet åkte ut på turnéer i Asien, Ryssland och en Europaturné tillsammans med Amaranthe som avslutades i somras.

– Just nu skriver vi ny musik, och bokar in festivaler och spelningar för nästa år. Men eftersom vi tycker att det är så sjukt kul att spela vill vi gärna göra några spelningar till i höst. Vi är ju ett liveband!

På lördag är det ”äntligen dags för Trollhättan”, en spelning som medlemmarna ser fram emot. Klubbspelningar blir mer intimt och har en annan atmosfär, menar Robin.

– Det blir som en fest som man blir inbjuden till. Och jag har hört att Backstage ska vara en bra och trevlig rockbar att spela på. Senast vi spelade i Trollhättan är över tio år sedan, det är verkligen dags nu!

Hemmaplan

Bandets nästa spelning, efter Trollhättan, blir på rockbåten Santa Rock Cruise tillsammans med bland annat Backyard Babies.

– Backyards Babies ungar är ju stora Sonic-fan, det ska bli kul att träffa deras föräldrar, konstaterar Robin och skrattar.

Vad gör ni om tio år?

– Då har vi sadlat om till dansband, hahaha!

Melodifestivalen nästa, alltså?

– Ja, det är det eller dansband. Nej, men vi sysslar förhoppningsvis med musik. Det är det vi vill göra. Hade någon frågat mig för tio år sedan hur min framtid ser ut skulle jag aldrig ha trott att jag fortfarande, tio år senare, skulle bli intervjuad innan en spelning.

Förutom gitarristen Robin Sjunnesson består Sonic Syndicate av bassisten Michel Bärzén och sångaren Nathan J.Biggs. Under spelningen i Trollhättan kommer även bandets turnerande trummis Daniel Petri vara med.