Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

I lördags invigdes temalekplatsen vid Insikten. Valen har fått sällskap av en vattenlek. Byggarbetet har Frank Zandhoff och Mikeal Back från Kraftstaden stått för.

Valen har fått sällskap av en vattenlek

I lördags invigdes Insiktens temalekplats på Olidan. Valen på lekplatsen har numera fått sällskap av en vattenlek, inspirerad av Trollhättans fall och slussområde.

Invigningen firades med pompa och ståt. Det bjöds på korv, bröd och festis. Givetvis arrangerades ett båtrace i den nya vattenleken, och det blev tester av den nya hinderbanan.

– Vädret var ju perfekt för att inviga en vattenlekplats. Det kom folk i jämn ström hela tiden som vi hade öppet, säger Susanna Wallin, projektledare och som tillsammans med Daniel Mesa Moreno på Stadsbyggnadsförvaltningen har arbetat med projektet.

Det var i våras som de fick i uppdraget att titta på en temalekplats med temat vattenlek. Tillsammans med Kraftstaden har lekplatsen byggts upp i olika etappar. Med en vattenlek på plats förklaras lekplatsen färdig.

– Det är en platsgjuten vattenlek med inspiration av Trollhättans fall och slussområde, säger Susanna Wallin.

Under vecka 44 kommer vattenleken hållas öppen men sedan stängs vattnet av för att till våren, när det blir varmare, sättas på igen.

– Betong och is är ingen bra kombination. Men lekplatsen är öppen, även om vattenleken inte är igång, säger Susanna Wallin.