Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Årets Brobyggare 2019 är utvald och priset delas ut av Trollhättans stad under nationaldagsfirandet på Spikön den 6 juni.  Bild: Joachim Nywall
Årets Brobyggare 2019 är utvald och priset delas ut av Trollhättans stad under nationaldagsfirandet på Spikön den 6 juni. Bild: Joachim Nywall

Årets Brobyggare utsedd

Under nationaldagen tar en förening emot pris från Trollhättans stad efter att ha blivit utsedd till Årets brobyggare.

Trollhättans stads nationaldagskommitté har beslutat att Trollhättans Simsällskap ska få utmärkelsen Årets brobyggare 2019.

– Det är fantastiskt roligt att få denna bekräftelse, säger Helena Hultman, sportchef på Trollhättans Simsällskap, i ett pressmeddelande.

Föreningen har, genom Svenska Simförbundets projekt "Simidrott för alla", satsat på att locka nya ledare och öka simkunnigheten. En satsning som visat goda resultat och var en bärande anledning till att kommittén valde Trollhättans Simsällskap.

– Tack vare projektet har vi både fått in många nya ledare, och barn som vi tidigare saknat i simskolan, berättar Helena Hultman.

10 000 kronor i prissumma

Det är utifrån Trollhättebornas inskickade nomineringar som kommittén sedan väljer ut en vinnare.

Motiveringen för Trollhättans Simsällskap vinst lyder:

”Trollhättans Simsällskap tilldelas Årets Brobyggare 2019 för det fina arbetet med att introducera och utbilda unga personer med olika kulturell härkomst till ledare. Detta skapar inkludering i föreningslivet och viktiga förebilder för barn och unga som nu ser fler simmare med olika ursprung, i och vid bassängen. Genom Svenska Simförbundets projekt ”Simidrott för alla” jobbar föreningen aktivt och engagerat för att öka mångfalden inom simsporten.”

Priset för Årets brobyggare innefattar inte bara äran utan även en prissumma på 10 000 kronor.

Under nationaldagsfirandet på Spikön den 6 juni delas utmärkelsen för Årets brobyggare ut. Då kommer dessutom Trollhättans stad, traditionsenligt, att dela ut årets fana som tillfaller Trollhättan Pride och årets flagga som går till Bostadsrättsföreningen Myggan 1.