Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

P-Huset Merkurius i Trollhättan. Bild: Jerry Lövberg
P-Huset Merkurius i Trollhättan. Bild: Jerry Lövberg

Åtal mot bilvandalen i Merkurius

Helgen före julafton vandaliserades ett stort antal bilar i parkeringshuset Merkurius i centrala Trollhättan. En misstänkt man greps kort därpå och nu är han åtalad för bland annat grov skadegörelse och stölder.

Varför mannen, som är 44 år och hemmahörande i Trollhättan, gick bärsärk i parkeringshuset är oklart. Men han omhändertogs av polis på måndagen efter helgen eftersom han var alltför berusad ute på stan.

Precis innan den aktuella helgen hade 44-åringen släppts från en kortare häktesvistelse där han under tiden, den 6 december åtalades, för stölder i november ur två källarförråd på Kungsgatan i Trollhättan.

Polisen misstänkte raskt att mannen på nytt gjort sig skyldig till brott, bland annat för den omfattande skadegörelsen av 15 bilar och en traktor i Merkurius.

Omfattande skador

Under polisutredningens har 44-åringen även kopplats till andra brott. På en adress inte långt från parkeringshuset ska han ha kommit över dyrbara kläder och två cyklar.

Efter det verkar det som han begav sig till Merkurius för att slå, sparka och bryta sönder 15 personbilar och en traktor. De drabbade bilägarna har rapporterat skador som sönderbrutna lister, vindrutetorkare, sidospeglar, registreringsskyltar, plåt- och lackskador, bucklor, repor, krossade rutor och sidospeglar, avslitna tanklock och spoilers, knäckta styrlås och andra trasiga lås, samt förstörd bilinredning.

LÄS MER: Omfattande skadegörelse på bilar i parkeringshus

Tabletter i fickorna

Vandaliseringen fortsatte sedan på Kungsgatan där 44-åringen är misstänkt för att ha brutit loss delar från ytterligare en personbil och en lastbil.

När polisen tog mannen till polishuset 19 december påträffades också 20,5 narkotikaklassade tabletter i hans fickor. 44-åringen häktades tre dagar senare och nu i veckan, under tisdagen väcktes åtal för grov skadegörelse, skadegörelse, två stölder och ringa narkotikabrott.

LÄS MER: Man häktas för grov skadegörelse på bilar

Mannen har endast erkänt narkotikabrottet och medger en ringa stöld. Övriga brott förnekas.