Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

17-åringar begärdes häktade för rån

Två av de unga män som misstänks för ett antal av den senaste tidens rån i Trollhättan häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkta för rån och olaga hot.

De båda killarna, födda 1993, har erkänt de brott de sitter häktade för. I båda fall menade åklagaren att det fanns risk för fler brott. Rätten ansåg att synnerliga skäl förelåg, eftersom grovt våld användes och brotten skedde med kort tids mellanrum.

Den andra december klev det 15-åriga offret på en buss i Trollhättan. De nu häktade klev på och flyttade sig under färden närmare, när de observerade att han hade med sig en iPhone. När han gick av i Båberg följde de efter honom, tog hans mobiltelefon och slog ner honom. När han låg orörlig i snön lade de snö på honom för att kolla om han levde. När han rörde sig slog den ene honom igen. Sedan lämnade de honom liggande avsvimmad i snön. 15-åringen vaknade och lyckades ta sig hem och ringa sin mamma som larmade polis. Han hittade sedan den ena av förövarna på Facebook. Via busskort kunde de båda sedan spåras och knytas till brottet.

Det andra brottet påminner mycket om det första och utfördes den 18 december. En 22-årig man blev nedslagen, sparkad och rånad på mobiltelefon och kamerautrustning på Hjortmossegatan i Trollhättan.

Båda erkänner samtliga brott som de misstänks för och håller med om det händelseförlopp som åklagaren målar upp. De säger att de ångrar sig.

Den ena av dem misstänks också för ett fall av olaga hot. Den 19 december hotade han en anställd på max Hamburgerbar på Kungsgatan i Trollhättan med kniv.

En av dem är tidigare dömd för bland annat misshandel och hot, den andre endast för en olovlig mopedkörning.

Åtal kommer att väckas senast den femte januari.

Vad gäller de andra rånen i Hjortmosseområdet i Trollhättan jobbar polisen vidare, än så länge har inga nya uppgifter kommit fram.