4-åriga Dahiir blev skrämd av polisen

När Kaysaar Caydiid stoppades av polisen i Trollhättan tyckte de inte att han saktade in tillräckligt fort. Då bankade de hårt på bilen och skrek åt honom att stanna. – Min son blev väldigt rädd och dessutom blev det bucklor på bilen, säger Kaysaar.

ANNONS
|

Det var när han körde sin bil i centrala Trollhättan i går eftermiddag, som Kaysaar Caydiid blev stoppad av polisen. Han fick böter eftersom han inte hade bilbälte på sig. Det var dock inte böterna som gjorde honom upprörd, utan polisernas beteende.

Enligt Kaysaar fanns det ingen anledning för polisen att banka på bilen, eftersom han var på väg att stanna. Han tycker inte att händelsen kränkt honom allvarligt, men han är orolig eftersom polisen skrämde hans fyraårige son Dahiir.

– Min son blev jätterädd. Det viktiga är hans rättig-heter, och att han inte tror att det är så här det ska gå till i Sverige, säger Kaysaar.

ANNONS

Anmälde händelsen

Kaysaar åkte genast till polisstationen för att anmäla händelsen. Enligt honom själv så skrev poliserna på plats inte ner hans fullständiga berättelse, utan tog bara hans kontakt-
uppgifter.

Kaysaar är inte nöjd, eftersom han vill att ärendet ska utredas ordentligt. Sonen Dahiir fick dock en nallebjörn av polisen, som plåster på såren.

– Det räcker inte för mig. Det får inte gå till på det här sättet, säger Kaysaar Caydiid.

Polisen i Trollhättan bekräftar att de tagit emot en anmälan, men vill inte säga någonting om händelsen. Ärendet hanteras av polisens internutredare.

ANNONS