En anhållen efter lördagsnattens upplopp

Ett stort bråk utbröt under natten mot söndagen på Kungsgatan i Trollhättan. Enligt polisen var ett 50-tal personer inblandade.

ANNONS
|

Polisen uppger att det var ett stort bråk – senare omrubricerat till våldsamt upplopp – som utbröt utanför en krog på Kungsgatan i Trollhättan vid 02-tiden natten mot söndag.

– Det var entrévärden som larmade om att det var fullständigt kaos på platsen , säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polis kallades till platsen där de påträffade ett 50-tal personer som beskrivs som stökiga och som sedan börjar kasta sten mot ordningsvakter och polis.

Motade stenar med sprej

– Vi var tvungna att använda pepparsprej på några av personerna för att stävja situationen eftersom de kastade sten på oss, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Enligt polisen i Fyrbodal var det en misshandel med en 30-årig man inblandad som orsakade det stora bråket utanför krogen.

– Det var en man som greps för misshandel på platsen tidigare och i samband med det utbryter någon form av tumult efteråt, säger Jacob Hellåker jourhavande undersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Våldsamt upplopp

30-åringen greps misstänkt för våld och hot mot ordningsvakt. Under eller efter tumultet omhändertogs ytterligare fyra personer misstänkta för ordningsstörning, samt fylleri. 30-åringen anhölls senare under söndagen, medan den omhändertagna kvartetten släpptes.

Inga personer ska ha skadas under tumultet. Vid halv tio-tiden på söndagsförmiddagen meddelade polisen att en anmälan om våldsamt upplopp har skrivits.

Polisen fortsätter utredningsarbetet under måndagen.

ANNONS