600 gram cannabis i frysen - sambon visste inget

En 23-åring hade närmare 600 gram cannabis i frysen. 23-åringen uppger i förhör att han först ska ha förvarat den stora mängden narkotika i skogen utanför Mellerud och när hans sambo rest hem till sin mamma valde att förvara narkotikan i frysen.

ANNONS
|

Han säger också, i förhör, att han sålt en del av det kilo cannabis han köpte i Malmö, till ett par vänner. De båda vännerna som mannen sålt narkotika till, uppges bara ha köpt mindre mängder och att de fick det till ett kompispris.

23-åringen hävdar att han köpt kilot cannabis för eget bruk och inte i syfte att sälja.

"Inte konstigt"

23-åringen har under en tid fört över pengar till sin sambo, en kvinna i i 20-årsåldern. Hon ska enligt 23-åringen ha fått in hans lön på sitt konto och därför inte ansett att det var konstigt att ha fått in större mängder kontanter på sitt konto.

ANNONS

Kvinnan, i 20-årsåldern, säger i förhör att hon inte tänkt så mycket på var pengarna kommit ifrån. De har sålt bilar och soffa och hon ska inte ha märkt att hennes sambo sålt knark.

Hon uppger också att 23-åringen spelar för sina pengar och de har därför kommit överens om att alla pengar som han tjänar ska föras över till hennes konto.

Tingsrätten menar att 23-åringen haft förhållandevis stora intäkter som inte kan förklaras med storleken på hans lön eller att inkomsten ska kunna förklaras med spelvinster.

Borde fattat misstankar

Därför anser rätten att det bara går att dra slutsatsen att pengarna som kommit in på sambons konto ska ha kommit från narkotikan. Men det går inte att säga med säkerhet att sambon ska ha känt till att 23-åringen sålt knark.

Däremot så menar tingsrätten att sambon borde ha fattat misstankar när stora summor pengar kommit in vid flera tillfällen till hennes konto. Tingsrätten anser att kvinnan därför ska dömas för penningtvättförseelse.

Sambon döms därför till dagsböter och de 30 000 kronor som funnits på hennes konto kommer att förverkas av tingsrätten.

23-åringen döms till fängelse, på åtta månader, för ringa narkotika brott, rattfylleri och narkotikabrott.

ANNONS