Ahmed begravdes intill Lavin

Familj, släkt och vänner tog under fredagen ett sista farväl av 15-årige Ahmed Hassan. "Hat har inget utrymme i våra hjärtan" var budskapet under den välbesökta ceremonin.

ANNONS
|

Eleven Ahmed Hassan, som dödades i skolattacken, bars till sin sista vila intill Lavin Eskandar, elevassistenten som även han blev offer för skolmördaren. Flera hundra personer slöt upp för att visa sitt deltagande i sorgen och ceremonin på Håjums kyrkogård i Trollhättan inleddes med en bön för den avlidne.

Sedan bars Ahmeds kista till gravplatsen där bland andra en tidigare premiärminister från Somalia och Hussein Farah Warsame, imam på islamiska kulturcentret i Rinkeby, höll tal. Alla med en gemensam nämnare; "oavsett hudfärg är vi alla lika".

Precis som vid Lavin Eskandars begravning i onsdags flög en skärmflygare över folkhavet. På banderollen som sträckte ut sig på himlen fanns hälsningen "Ahmed vila i frid".

ANNONS

Efter ceremonin fick alla tillfälle att gå fram till graven, lämna blommor och ta ett sista farväl av 15-åringen. Flera av Lavin Eskandars vänner och familjemedlemmar var också på plats.

Begravningen följdes av en minnesstund för de närmast anhöriga där även kommunrepresentanter och utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) deltog. I ett uttalande framförde han;– Det som skedde var en attack mot hela Sverige. Hela Sverige sörjer nu med Ahmed Hassans och Lavin Eskandars anhöriga.

ANNONS