En assistent har anmälts till Ivo då hen missade att en patient kallade på hjälp.
En assistent har anmälts till Ivo då hen missade att en patient kallade på hjälp.

Assistent med hörlurar missade hjälpbehov

En assistent har anmälts till Ivo då hen missade att en patient kallade på hjälp. Assistenten hade nämligen hörlurar i öronen och tittade på film.

ANNONS
|

Brukaren vårdas palliativt och har behov av hjälp dygnet runt, bland annat med inhalationer och slem i halsen. Får brukaren inte denna hjälp kan hen få problem med andningen.

En tidig morgon tidigare i år påkallade brukaren hjälp från assistenten som jobbade natt på boendet i Trollhättan. Assistenten hörde dock inte detta då hen tittade på film och hade hörlurar i öronen. Lyckligtvis påkallade brukaren hjälp av annan anledning än andningsproblem så hen var inte i direkt fara, men har varit mer orolig efter incidenten.

Anmäls lex Sarah

När dagpersonalen kom till boendet på morgonen och ropade ”hej”, fick de inte något svar från assistenten, då hen även då hade hörlurar i öronen. Det hela har lett till att assistenten lex Sarah-anmälts till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, för allvarligt missförhållande alternativt påtaglig risk för allvarligt missförhållande.

ANNONS

Efter händelsen har personalgruppen på boendet samtalat om incidenten och sett över de nattliga rutinerna.

LÄS MER:Åklagarens nya beslut om Jimmy-fallet i Trollhättan

LÄS MER:Man blev förlamad – Näl får kritik

LÄS MER:Ivo:s kritik mot kommunen: ”Direkt fara för barnens liv”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS